Ohje: Näin kierrät Googlen hakutulosten poiston

Näin google ilmoittaa hakutulosten poistosta.

Näin google ilmoittaa hakutulosten poistosta.

Tästä päivästä alkaen Google on ryhtynyt poistamaan joitain hakutuloksia EU-oikeuden päätöksen perusteella. Jos tuloksia on poistettu, Google ilmoittaa siitä sivun alareunassa tekstillä: “Osa tuloksista on ehkä poistettu eurooppalaisen tietosuojalain nojalla.”

Vaikka osa poistoista voi olla perusteltuja, myös talousrikolliset, pedofiilit ja poliitikot ovat pyytäneet itselleen kiusallisten tietojen poistamista. Tämä tarkoittaa sitä, että Google.fi ei enää välttämättä löydä kaikkia olennaisia tietoja netistä. Etenkin väärinkäytöksiä paljastaville tai poliitikoiden menneisyyttä kaiveleville toimittajille tämä voi olla vahingollista.

Hakutulosten poisto on mahdollista kiertää. Se tapahtuu käyttämällä Googlen kansainvälistä, Yhdysvalloista toimivaa sivua Google.com. Google ohjaa suomalaiset käyttäjät lähtökohtaisesti Google.fi –sivulle, joten Google.comiin pitää osata mennä. Se tapahtuu näin:

JOS ET OLE KIRJAUTUNUT GOOGLEEN TAI GMAILIIN
Mene osoitteeseen http://www.google.com/ncr

JOS OLET KIRJAUTUNUT GMAILIIN TAI VASTAAVIIN PALVELUIHIN
Mene osoitteeseen http://www.google.com/preferences#languages ja vaihda käyttämäksesi ykköskieleksi englanti. Kakkoskieli voi olla yhä suomi. Tämän jälkeen kaikki haut tulevat automaattisesti Google.com –saitilta.

Leave a Reply

*